Renate Müller: Kényszer

Renate Müller: Kényszer

Renate Müller: 1969-ben születtem, Magyarországon. Ez csak az álnevem, mert megfenyegettek elég erősen, engem és a családom is ahhoz, hogy titkoljam az eredetit. Még voltam úttörő és épp a kommunizmus bukásakor fejeztem be a közép iskolát. Korán férjhez mentem és születtek a gyermekeim sorban.

Nem tudtam visszamenni az eredeti szakmámba, mivel a gyerekek felügyeletét nem tudtam megoldani. Nagyon sokféle munkám volt. Mindig ami épp adódott. Egyik sem volt könnyű. Aztán a válás és egy igen csak rossz munkahely után vállalkozó lettem. Szerettem volna ha legalább minden napi kenyér gondjaink nem lettek volna! A 9 éves fiammal és akkor középiskolás kisebbik lányommal maradtunk hárman és egy lakás hitellel a nyakamban. A gazdasági válság nem volt a “tervben”.  Az sem, hogy a közösen felvett, lakás felújításra költött jelzálog hitelt egyedül kell visszafizetnem.

Nem gondoltam soha, hogy én valaha is külföldön fogok dolgozni. A többit részletesen is olvashatjátok.

Ajánlás!

Ezt a könyvet azoknak ajánlom akik külföldre készülnek, az otthon maradóknak akik azzal fogadnak ha haza megyek: de jó neked, külföldön dolgozol és biztos jól keresel! Az idősebb korosztálynak, akik nem értik miért mentek el a gyerekeik, mindent hátra hagyva: szülőket, barátaikat, otthonaikat. Az ország vezetőinek, hogy értsék hová vezetett a politikájuk, ha csak nem ez volt az eredeti szándékuk is.

Facebook Hozzászólás
Ha tetszik, oszd meg!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Print this pageEmail this to someone

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.